Gå upp i vikt

När det kommer till träning och hälsa så har vi alla olika typer av mål. Vissa vill gå ned i vikt, vissa vill bara ha en hälsosam livsstil och vissa vill gå upp i vikt. Oavsett mål så är det viktigt att ta med sig att alla mål är individuella och inget är rätt eller fel. När det kommer till att gå upp i vikt så kan det för vissa vara lika svårt att gå upp i vikt som för andra att gå ned i vikt.

Whey proteinpulver

 • Hjälper dig öka ditt proteinintag per dag
 • Bygger upp och bevarar muskler

Real Meal

 • Långsamma kolhydrater & mättande fibrer
 • Högkvalitativa proteinkällor
 • Lätt "Grab & Go" SHAKE

Kreatin

 • Väldokumenterad positiv effekt på styrka och muskelbyggning
 • Kan öka din prestationsförmåga i korta och intensiva perioder.

ZMA

 • Främjar muskeltillväxt
 • Motverkar kramp och förbättrar återhämtning
 • Zink, Magnesium, Vitamin B6

Våra bästa tips

Förstå hälsosam viktuppgång

Vi rekommenderar en hälsosam viktuppgång som inte handlar om att överdosera på skräpmat eller öka kaloriintaget utan eftertanke. Det handlar om att närma din kropp med rätt näringsämnen och öka i  muskelmassa.

Kaloriöverskott

När det gäller att gå upp i vikt så finns det ett uttryck som du någon gång kanske hört som brukar vara step 1 och det är kaloriöverskott. Det innebär att du vill ligga på ett överskott i kalorier per dag, det vill säga att du vill få i dig mer än vad du gör dig av med.

Att räkna ut ditt kaloribehov för att varken gå upp eller ner i vikt kan man göra genom många kalkyler som finns att hitta på google. När du vill gå upp i vikt på ett hälsosamt vis så brukar man rekommendera ca 500 kalorier i överskott. Det betyder att du då ska få i dig ditt kaloribehov som du räknar ut + 500 kalorier.

Kosttillskott

När man vill gå upp i vikt kommer man snabbt i kontakt med kosttillskott. Viktigt att ta med sig är att kosttillskott inte ska ersätta din kost utan kan vara en hjälp till att nå ditt mål. De produkter som kan vara ett tillägg i din kost när du vill gå upp i vikt kan vara dessa:

 • Whey Protein
 • Kreatin
 • ZMA

Kvalitet framför kvantitet när det gäller kalorier

Istället för att gripa efter socker eller processade livsmedel som snabbt ger dig mer kalorier, fokusera på näringsrika alternativ. Integrera hela korn, proteiner, hälsosamma fetter och massor av frukt och grönsaker i din kost. Dessa livsmedel ger viktiga vitaminer och mineraler samtidigt som de hjälper till med muskeltillväxt. Ät bara mer av detta.

Regelbundna måltider och mellanmål

Att äta mindre, sprida ut dina måltider med mer regelbundna mål och mellanmål kan hjälpa dig att öka ditt dagliga kaloriintag. Välj balanserade måltider som inkluderar en proteinkälla, komplexa kolhydrater och hälsosamma fetter. Nötsmör på fullkornsbröd, grekisk yoghurt med bär eller en kalkon- och avokadosmörgås kan vara ett utmärkt alternativ.

Styrketräning och motion

För att säkerställa att din viktuppgång består av magert muskelmassa istället för fett bör du inkludera styrketräning i din träningsrutin. Sammansatta övningar som knäböj, marklyft och bänkpressar kan hjälpa dig att bygga muskelmassa effektivt.

Följ din utveckling

En träningsdagbok kan vara bra för att följa ditt dagliga kaloriintag, träningsrutin och dina fram steg med viktuppgång. Detta hjälper dig att göra nödvändiga justeringar i din plan och se till att du är på rätt väg. Du kan självklart använda din dator eller mobil för detta också. 

Var tålmodig och uthållig

Att gå upp i vikt, särskilt på ett hälsosamt sätt, tar tid. Bli inte nedslagen om du inte ser omedelbara resultat. Håll fast vid dina mål och var konsekvent med din kost och träning.

Hälsosam viktuppgång är en resa som kräver hängivenhet, tålamod och en välbalanserad approach. Genom att fokusera på kvalitet kalorier, inkludera styrketräning och vara uthållig kan du uppnå dina mål för viktuppgång på ett sätt som främjar övergripande hälsa och vitalitet. Kom ihåg att din kropp är unik och det är viktigt att lyssna på dess signaler längs vägen. Omfamna processen och du kommer snart att skörda fördelarna av ditt arbete.

Toppsäljare

Populära kundfavoriter 🔥

Nyfiken på vårt urval?

Vi har allt du behöver för att göra din träning komplett!